Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csalódottság, csalás, külső programok, kitalált képletek

355
Sajnálatos hogy ezt kikell írnom. De nagyon csalódott vagyok amiatt ami jelenleg az oldalon folyik. Mégpedig azért mert bizonyos személyek saját tudatlanságukat külső programokkal próbálják pótolni és azt beállítani saját tudásként. Kitalált képleteket írnak amik valójában nem is léteznek. Ha nem tudsz valamit saját magadtól megoldani ne szedett vedett oldalakról próbálj megoldást találni mert nagyon cink..... Gondolok itt egyenlet megoldók, függvény ábrázoló oldalak stb. A diákoknak vizsgán nem fog rendelkezésre állni egyik program sem. Gondolok itt kazahra, epyxoidra, és a bazsa990608ra..... Szedett vedett átláthatatlan megoldások különféle oldalakról összemásolva kitalált képletekkel dolgoztok amiknek semmi valóságalapja és sehol nem megtalálhatóak így a diákok nehezen tudnák elsajátítani. Sajnálom hogy fel kell lépnem az ilyen személyek ellen de ez csak a kérdezők érdekeit szolgálják. Láttam a függvény ábrázolós feladatokat a semmiből írtok adatokat semmi magyarázat vagy levezetés csak oda van hányva valami. Jó lenne ha ez változna mert ez nagyon nincsen így jól!!! Arról nem is beszélve hogy nagyon sok hiba van abba amit csinálnak.... Hiába hiszik magukat mindenttudónak nagyon nem azok szóval merjétek megkérdőjelezni a megoldásaikat ne csak vakon elfogadjátok!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-19
Középiskola / Egyéb

Válaszok

6
Milyen külső programok? Amit GeoGebrával ábrázolnak, azt papírra is le lehet írni dolgozat közben.
0

Jó nagy troll vagy!
2

Igazi lovag vagy sp! :) Még szerencse, hogy véded az itt lévő "tudatlan", "magatehetetlen" és nem utolsó sorban "védtelen" embereket. Nélküled már régóta elvesztek volna... :(

Tudod általában ennek úgy kéne működnie, hogy olyan megoldást kínáljunk, amit a kérdezők élesben, mindenféle külső segítség nélkül is tudjanak alkalmazni majd, ami szerintem meg is valósul. Ha nem ért valaki valamit, akkor kérdezni kell. Ha Te nem értesz valamit, akkor is kérdezni kell - tudom, tudom, durva - és vállalni azt, hogy nem tudod, annak az oltárán, hogy cserébe valaki elmagyarázza és megértsd azt, amit eddig nem tudtál. Ez volna az oldal célja részben. De ha te fel sem vállalod, hogy valamit nem értesz, akkor hogy akarsz tanulni? Ahelyett, hogy kifogásokat keresel és szidsz mindenkit, ahelyett inkább kérdezned kéne megtanulnod. Ha jobban megnézed akármelyik kérdező kérdésére felelünk. Senkinek sem csak egy érthetetlen hányást gyártunk megoldás gyanánt. A probléma ott van, hogy sok kérdező nem is kérdez vissza... Csak lemásolja és csók. De ha ők nem kérdeznek, mi nem érdeklődhetünk helyettük... Ez rajtuk áll és mi készségesen segítünk mindenkinek. Még talán neked is ha visszább veszel végre. Ha pedig hibát találsz akkor jelezd, mint bárki más.
1

https://ehazi.hu/q/115030/matematika-csatoltam-kepet

https://ehazi.hu/q/114962/matematika-fokuszpont-tengelypont-vezeregyenes-kiszamitasa-ha-a-kovetkezo-a-parabola-egyenlete

https://ehazi.hu/q/115043/matematika-egy-szabalyos-tetraeder-korulirt-gombjenek-terfogata-24429-cmszamitsa-ki-a-tetraeder-koru

Nesze!!! Kitalált képletek kitalált adatok...... Kazah a semmiből tudja program nélkül is hogy a parabola +4 nél megy át az y tengelyen mi? Ne nevettess..... Epyxoid és a Bazsa is kitalált nemlétező képleteket használ amik sehol nem megtalálhatóak!!!

Az egymás felé jópofizás is eléggé gusztustalan már....
Módosítva: 1 éve
-3

Hallod tesó, már egy jó ideje figyelem itt a “munkásságodat”, de attól nem lesz senki se okosabb, hogy elküldesz mindenkit a kurvaanyjába, és mindenkinek odaírod, hogy a válasza, így meg úgy nem jó. Olyanokat kritizálsz folyton, akik nélkül ez az oldal sehol se lenne már, hidd el én csak tudom ;)

Az meg, hogy az ember használ megoldó programokat, mert mondjuk egy mátrixnál fel kell írni 3 fajta különböző egyenletet, és mindegyiket megoldani külön-külön, lehet nem akarja levezetni lépésről-lépésre, mert feltételezi, hogy azért egy sima egyenletet megtud oldani magától is. Ha pedig nem, akkor meg úgy is visszakérdez, és feltételezem teljesen levezetve is megválaszolják majd neki.

Egyébként, ha téged már ez is felbasz, hogy egy viszonylag anonim oldalon ki milyen válaszokat irogat, ráadásul nem neked, akkor neked aztán lesznek még neurológiai problémáid az életed hátralevő részében.
3

Ha már említettél, én is szólok pár szót ;)

Akkor nézzük, amiket írtál:

- Csalódottság: Nem, ez irígység. Nem olyan nagy baj az, pár feladatot megoldasz és te is eredményes leszel itt. Nagy jutalmakat nem fogsz kapni, de szerzel barátokat (nem csajokat, azt egy másik fórumon lehet).

- Csalás: Nos az internet mindenki számára elérhető, aki itt van. És itt kerülsz ellentmondásba, hiszen az is bajod, ha valahol létező képleteket vagy definíciókat használunk és az is ha magunktól vezetünk le párat.

- Külső programok: Jajj ne haragudj, hogy használunk egy böngészőt meg egy számológépet (beírom, hogy 'calc' és idedob egyet), a rajzokat is paint-ben készítem (ahhoz pedig azt kell írni, hogy 'mspaint', ezekhez a feladatokhoz nem kell csicsás program), a képleteket is az asciimath segítésével írom ide, különben a fórum képleteivel sokáig tartana bepötyögni és van amit nem is lehet. Bevallom, néha szoktam ellenőrzésképpen egyenletmegoldót használni, de a levezetéseket ha esetleg valahol nem érted, szívesen elmagyarázom részletesebben. Pl. egy kémiafeladatnál, ahol matematikai egyenlettel kell megoldani a feladatot (keveréses, oldhatóságos feladatok) nem fogom az egyenletet részletesen levezetni mindig, inkább kiszámolom a gépen, azt elvileg tudni kell a kérdezőnek. Ha mégsem, megkérdezni privátban, ott segítek elmagyarázni, de azért ne menjünk vissza az alapvető aritmetikai műveletekig. Továbbá a függvényeket sem papírra rajzolom, a számítógép pont erre (is) jó, vannak egészen jó függvényrajzoló felületek, ezeket is (a többi válaszoló társammal együtt) csak szemléltetés miatt szoktuk feltenni.

- Kitalált képletek: Látod milyen okosak vagyunk, mi találjuk ki a képleteket. Viccet félretéve, ezeket a matematikai összefüggéseket, amivel középiskolában találkozol, már kb. négyszáz éve kitalálták, attól, hogy te nem ismered őket, még léteznek. (Idézve az Örökség című filmből: - Hisz Istenben? - Nem bizonyított, még nem láttam. - Én se láttam még a maga p.csáját, mégis elhiszem, hogy van!)

- "Kazah a semmiből tudja program nélkül is hogy a parabola +4 nél megy át az y tengelyen mi? Ne nevettess....." Az, hogy hol metszi egy másodfokú függvény az y tengelyt, azt az x=0 helyettesítéssel megtudod; látod ma is tanultál valami újat. Ezt kb. 15 éves korom óta tudom és az se most volt, de már akkor léteztek másodfokú függvények.

- Az, hogy néha hibázunk, mindenkivel, így aztán veled is előfordul, ha szoktál akár matek, akár kémia- vagy fizikapéldákat megoldani, de még mindig nem sikerült semmit sem felmutatnod a feladatmegoldásokkal kapcsolatban. Ellenben csak a mások megkérdőjelezése alpári módon, na az megy.

- A mindentudó címet az eházi adja, nem mi választjuk ki; nyílván nem tudunk mindent, de úgy tudom 20000 pont után jár.

- Itt a válaszolók egy oldalon állnak, szoktunk beszélgetni is privátban, úgyhogy sajnos egyedül leszel és nagyon szar a magány, szóval el kéne döntened, hogy mi is ezekkel a megszólalásokkal a célod, mert azt még pontosan nem tudjuk, csak sejtjük; mindenesetre legalább történt valami érdekes a fórumon a nyári szünet alatt is.

Tehát az az érzés, ami hatalmába kerített, nem a csalódottág, hanem az irígység, és annyira elhatalmasodott rajtad, hogy düh lett belőle; de mi nem haragszunk, elfogadunk ilyennek és viselünk, amíg van türelmed hozzá.

Már többször is ígérted, hogy megoldod a feltett feladatokat, de még egyiket sem láttuk. Szeptembertől belehúzol, de augusztusban lehetne pár gyakorló. Csak hogy tisztába legyünk a képességeiddel, mert a tudományos jellegűekkel még nem találkoztunk.

Ja és végül: Oltári nagy kretének is jártak már erre, még egyenlőre nem sikerült überelned őket, de már ők is leléptek innen.

Még valami, mindig eszembe jut, de szerencsére nem mindenki jut el idáig, annyit pofázok. Volt egy ilyen kérdésed, hogy: 'Akik az oldalra szoktak írni ők igazi lányok?'. Nos végülis mindegy, ez a házi feladat szempontjából lényegtelen. Csajozni itt nem érdemes, arra tényleg sok más lehetőség van egyéb oldalakon. A leckét sem nemek szerint adja a tanár, erről eszembe jutott egy régi történet, az unoktestvéremnek kölyökkorában nagy arca volt és a tesitanár azt mondta: Lányoknak 10 fekvőtámasz, fiúknak annyiszorosa, ahány golyójuk van (tesi-matek szakos volt biztos :D ). Erre ez én drága unokaöcsikém: Akkor nekem ötvenet kell?
Természetesen a tanár megcsináltatta vele az 50 fekvőtámaszt, ha már ekkora pofája van a gyereknek.

Gyűjtsél barátokat, mert úgy látom még mindig közelebb van a nullához, mint... ja nulla. A kérdéseidet is állandóan jelentik (ezt onnan látod, hogy piros háromszög felkiáltójellel a kérdésed jobb alsó sarkában), a hozzászólásaidat is hasztalannak ítélik. Azért ebből sok következtetést lehet levonni.

Nem szokták vakon elfogadni a válaszunkat mindig, természetesen akinek fogalma sincs a témában, azzal előfordul; de szoktunk jókat beszélni, vitázni is. Erre a szintre is eljuthatsz, van még mit gyakorolnod.

És egy teljes összegzés: Mi is sajnáljuk, hogy fel kellett lépned ezügyben, de pont lesz.rjuk. :D
7