Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektronika kérdések

Főoldal » Középiskola » Fizika
437
A bekarikázott feladatokat kéne megoldani.
Ha valaki elküldené akár csak a képleteket ami alapján ezeket meg lehet oldani, örökre hálás lennék.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia !
4 es feladat https://ehazi.hu/q/18638/fizika-egy-generator-olyan-valtakozo-aramot-allit-elo-melynek-csucsfeszultsege-500-v-es-egy-fel-peri
5ös feladat a képen van
6 os feladat A transzformátor hatásfokát 1nek tekintve nem keletkezik transzformáláskor veszteség. W=I²*R*t=4*4*60*60=57600J.
Q=c*m*deltaT. W=Q, 57600=4200*30*m. Ebből nekem m=0.457kg.
Elnézést, újra elolvasv rájöttem, hogy elrontottam. A transzformátorba "bemenő vezeték" által leadott hő a kérdés, nem a "kimenő vezeték" által leadott. Csak annyiban változik a megoldás menete, hogy felírod az N1/N2=I2/I1 egyenletet, ahol csak az I1 ismeretlen. 2500/150=2/I1 Ebből I1=0.12A, amit a képletekbe a 2A helyére kell írni.
9es feladat képen van

Remélem hogy tudtam segíteni!
Módosítva: 4 éve
1