Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!!Matematika S.O.S!!Köszönöm szépen!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
1. Határozzuk meg az 52 oldalú sokszög belső szögeinek összegét!

2,. Egy 1,2 m széles és 1,6 m magas vasajtóra átlóvasat kell tenni. Mekkora ennek hossza?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!
1. Képlet: (n-2) x 180
50x180=9000

Remélem segítettem!
Módosítva: 5 éve
1

Ezt találtam a neten, az 1,92-t helyettesítsd be 1,6-ra :)


2.
1,22+1,92=x2
1,44+3,61=x2
5,05=x2 (vonjunk gyököt)
2,25=x


https://ehazi.hu/q/36275/matematika-1-egy-12-m-szeles-es-19-m-magas-vasajtora-atlovasat-kell-tenni-mekkora-ennek-hossza2-mekk
2