Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sokszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
360
Hány oldalú az a konvex sokszög, amelyben a belső szögek összege négyszerese a külső szögek összegének?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
0

Szia! A külső szögek összege minden esetben 360°.
A belső szögek összege ennek négyszerese: 360*4=1440°
A belső szögek összegét így kapjuk meg:
szögek összege=(n-2)*180
ebbe kell behelyettesíteni:
1440=(n-2)*180
1440=180n-360 /-360
1080=180n /:180
6=n

6 oldalú.
1