Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keverék

Főoldal » Középiskola » Kémia
473
Acetont, dietil-étert és acetaldehidet tartalmazó elegy 1,000g-os mintája 1,000 g ezüstöt választ le az ezüsttükörpróba során.
Ugyanennek az elegynek egy másik mintáját tökéletesen elégették, az égésterméket előbb tömény kénsavon, majd NaOH oldaton vezették át. A tömény kénsav tömege 1,985 g-mal, a NaOH oldaté 4,50 g-mal nőt.
CH3–CHO + 2 Ag+ + 2 OH– = CH3–COOH + 2 Ag + H2O
C3H6O + 4 O2 = 3 CO2 + 3 H2O
C4H10O + 6 O2 = 4 CO2 + 5 H2O
C2H4O + 2,5 O2 = 2 CO2 + 2 H2O

ebből felírtam a következő egyenletet:
I. 0x+0y+z=1/108
II. 3x+5y+2z=1,985/18
III. 3x+4y+2z=4,50/44

Megkaptam az x, y, z-t, de nem feltétlenül jönnek ki ezekkel a várt eredmények.
22,5% éter, 20,4% aldehid és 57,1% aceton és 2,635g a keverékminta.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1