Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
407
Valaki lenne olyan aranyos és segítene?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
22.
párhuzamos egyenesek tehát normálvektoruk megegyezik n(2;-1)
Ax+By=A*x0+ B*y0
2x+(-1)y=2*3+(-1)*(-2)
2x-y=6+2
2x-y=8

24.
mivel az egyenes és x tengely metszéspontja kell, így az y=0
tehát: 2x-0=4
x=2 --> M(2;0)

meredekség: 2x+y=4
y=4-2x
meredeksége tehát: -2

25.
https://ehazi.hu/q/33588/matematika-a-pqr-haromszog-csucsai-p-6-1-q6-6-r25irja-fel-a-haromszog-p-csucsahoz-tartozo-sulyvonal- a feladat első részéhez
b) A PQ és PR oldalvektorok által bezárt szög lesz a P-csúcsnál levő szög, és ezek szorzatával tudjuk meghatározni a szöget:
P (−6; -1 ) , Q (6; - 6) és R (2; 5)
PQ: x= 6-(-6); y= (-6)-(-1) --> (12; -5) + PR x=2-(-6); y= 5-(-1) --> (8;6)
skalárszorzatuk: 12*8 + (-5)*6 = 66
az oldalvektorok hossza: PQ:  (6-(-6))^2+((-6)-(-1))^2  =  144+25  = 13
és ezen analógián a PR = 10
A két vektor skalárszorzata a definíció szerint:
PR * PQ = PR(hossz)* PQ(hossz) *cosα
66=13*10*cosα
cosα=0,5077
α=59,5 fok
0