Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki levezetné nekem?

Főoldal » Középiskola » Matematika
978
Ez a feladatom: Egy szabályos tetraéder térfogata egy kocka térfogatának kilencszerese. Számítsa ki a tetraéder és a kocka élhosszának arányát, eredményül pontos értéket adjon meg!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Használd kicsit a keresőt, már meg van oldva itt Alex által:
https://ehazi.hu/q/6203/matematika-egy-szabalyos-tetraeder-terfogata-egy-kocka-terfogatanakkilencszerese-szamitsa-ki-a-tetra

Idézem:

"A tetraéder térfogata : a3*√ 2 /12
A kocka térfogata : b3
a3*√ 2 /12 = 9b3
a3*√ 2 = 108b3
a3 = 108b3/√ 2
Az arány 1:76.3675324"
-1

Úgy megy, ahogy a link is csinálta, de az nem pontos érték.
Tovább kell csinálni:
a³/b³ = 108/√2
(a/b)³ = 2²·3³ / √2
(a/b)³ = 2³·3³ / (2√2)
a/b = 6 / ∛(2√2)
0