Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tetraéder

Főoldal » Középiskola » Matematika
1144
Egy szabályos tetraéder térfogata egy kocka térfogatánakkilencszerese. Számítsa ki a tetraéder és a kocka élhosszának arányát! Eredményül pontos értéket adjon meg !

b, Egy kocka mindegyik lapját piros vagy kék színnel kiszinezzük. Hányféle színezett kocka készíthető? ( A forgatással egymásba vihető színezéseket nem tekintjük különbözőknek!)

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, kocka, tetraéder
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A tetraéder térfogata : a3* 2 /12
A kocka térfogata : b3
a3* 2 /12 = 9b3
a3* 2  = 108b3
a3 = 108b3/ 2 
Az arány 1:76.3675324

b)
1db ha mind piros
1db ha 1 piros
2db ha 2 piros, vagy egymás melletti vagy szembeni
2db ha 3 piros, vagy egy csúcsba vagy egymás után
1db ha mind kék
1db ha 1 kék
2db ha 2 kék, vagy egymás melletti vagy szembeni
Összesen: 10 darab
1