Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Valószínűség, valószínűségszámítás
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Itt a másik feladat is amit szintén nem értek:
https://ehazi.hu/q/67956
0

Szia!

160 esetből 18,75%=30 esetben elnyeli a pénzt s italt sem kapsz
90 esetben visszaadja a pénzt ital nélkül
30 esetben visszaadja a pénzt és kapsz italt is.
a, Vagyis 150 esetben működik hibásan és csak 10 esetben jól. Ami az esetek 10/160=0,0625=6,25%
b, ingyen ihatsz 30 esetben, ráfizetsz 30 esetben vagyis mindkét esetnek ugyanakkor a a valószínűsége
c, Ráfizetés akkor van ha nem kapod vissza a pénzed és italt sem kapsz, ami 30 esetben fordul elő. Viszont ingyen szintén 30-szor ihatsz. Vagyis sem veszteséged, sem nyereséged nem lesz 160 alkalom esetén.
1