Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

NÉMET-Valaki nagyon szépen kérem elmagyarázná, hogy ezeket hogyan is kell alkalmazni. Pár példa mondat, is jól jönne

52
Szünet után számonkérés lesz, németül kell bemutatni egy-egy helyiséget. Sajnos nem nagyon értem, hogy mikor kell in,vagy aus,szókat használni. sem azt, hogy mikor kell akusativ vagy dativot használni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Mein Zimmer
Ich habe ein eigenes Zimmer. Mein Zimmer ist klein, aber praktisch eingerichtet. Die Fenster sehen auf die Straße. Die Wände sind weiß./Aprikosen farben, weil es ist mene lieblingsfarbe. An den Wänden sind Bilds. Mein Bett steht in der Ecke. Daneben steht mein Schreibtisch. Auf dem Schreibtisch steht mein Computer, hier lerne ich oder spiele am Computer. Der Teppich liegen in der Mitte am Zimmer. Die Möbelstücke sind modern und praktisch. Meine Bücher sind auf dem Regal. Ich habe ist romane und lexikon. Meine Kleidungsstücke sind im Kleiderschrank.
Ich habe/Gibt es Grünpflanzen/Blumen im Zimmer. Ich pflege sie gern. Ich habe einen Fernseher. Meine Hi-Fi Anlage steht in der Ecke. Ich höre gern Musik im Zimmer. Ich weiß nicht wie die Musik zu laut. Ich sehe aber lieber fern. (Ich darf zu mir Freunde einladen auch./ Ich lade oft meine freunde ein. Wir hören Musik oder sehen fern.) Ich mache in meinem Zimmer allein Ordnung.

A szobám
Nekem saját szobám van. A szobám kicsi, de praktikusan bútorozott. Az ablak az utcára néz. A falak barackszínűek, mert ez a kedvenc színem. A falakon képek vannak. Az ágyam a sarokban áll. Mellette áll az íróasztal. Az íróasztalon van a számítógép, itt tanulok vagy játszom a számítógépen. A szőnyeg a szoba közepén van. A bútorok modernek és praktikusak. A könyveim a polcon vannak. Nekem vannak romantikus regényeim és lexikonjaim. A ruháim pedig a ruhásszekrényben. Vannak zöld növények a szobámban. Szívesen gondozom őket. Van egy TV-m. A hifi rendszerem a sarokban van. Szívesen hallgatok zenét a szobámban. Nem szeretem, ha túl hangos a zene. Ennek ellenére szívesen nézek TV-t. (Meg szoktam hívni a barátaimat. Zenét hallgatunk és tv-zünk.) A szobámban mindig rendet csinálok.

Itt találsz leírásokat.
https://ehazi.hu/q/455/idegen-nyelv-sziasztok-a-kovetkezo-szovegre-szeretnek-egy-nemet-forditast-amit-elore-is-nagyon-koszo https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek__1821993-kerlek-segitesz-egy-fogalmazast-irni-nemetul-a-szobamrol
https://ehazi.hu/q/6983/idegen-nyelv-a-gyerekek-a-szonyegen-ulnek-az-asztal-alattmiert-az-ablak-mellett-lognak-a-kepeka-task https://ehazi.hu/q/30902/idegen-nyelv-a-szobamba-belepve-az-ajto-mellett-bal-oldalon-egy-szekreny-talalhato-rajta-egy-olvasol
https://ehazi.hu/q/6405/idegen-nyelv-az-ablak-elott-egy-virag-es-harom-szek-vanlatsz-a-szamitogep-mogott-egy-dvd-lejatszotmi http://chance-angol-nemet-nyelviskola.blogspot.com/2017/08/alapszokincs-zimmer-in-der-wohnung.html

Ez pedig egy jó kis játék németül.
https://wordwall.net/hu/resource/681248/niemieckim/mein-zimmer-beschreibung

Ha gondolod, kiteheted újra a kérdésed, de szerintem ezekből össze tudod állítani a fogalmazásodat.
Módosítva: 4 hete
0