Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek? Sos estig le kell adnom.

Főoldal » Általános iskola » Kémia
502
kérlek segitsetek estig meg kell csinálnom.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
reakció egyenlet: C + O₂ = CO₂
n: 1 mol + 1 mol = 1 mol
N: 12 g/mol + 2*16=32 g/mol = 12+2*16=44 g/mol
m: 12 g + 32 g = 44 g

a) 24 g szén 2 mol
2 mol szénhez 2 mol oxigén kell.
2 mol oxigénben 2*6*10²³ = 12*10²³ db molekula van.

b)
1 mol szén égésekor 1 mol CO₂ keletkezik.
2,5 mol szén égésekor 2,5-szer annyi, 2,5 mol CO₂ keletkezik.
2,5 mol szén tömege: 2,5*12 g = 30 g
2