Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

kémiai feladatok

Főoldal » Általános iskola » Kémia
409
Csatolok képet nagyon kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
10.
N₂ + 3 H₂ = 2 NH₃
3 mol ammóniához 9/2=4,5 mol H₂ kell

2 H₂ + O₂ = 2 H₂O
2 mol hidrogén 2*18=36g vízből keletkezik.
1 mol hidrogén 18g vízből keletkezik.
4,5 mol hidrogén 4,5*18 = 81 g vízből keletkezik.

11.
Zn + Cl₂ = ZnCl₂
65,4 g cink 71 g klórral reagál.
32,7 g cink 35,5 g klórral reagál.

12.
2 Al + 3 F₂ = 2 AlF₃
2*27=54 g Al + 3*2*19 = 114 g fluor kell 2*(27+3*19)=2*84=168 g Al-fluoridhoz
54/168 g Al + 114/168 g fluor kell 1 g Al-fluoridhoz
21*54/168 = 6,75 g Al + 21*114/168 = 14,25 g fluor kell 21 g Al-fluoridhoz.

13.
2 Mg + O₂ = 2MgO
2*24=48 g Mg-ból 2*(24+16) = 80 g MgO keletkezik
6 g-ból a 8-ada, 80/8=10 g MgO keletkezik

14.
4 Al + 3 O₂ = 2 Al₂O₃
4*27 g Al-ból 2*(2*27+3*16) = 2*106 = 212 g oxid keletkezik
27 g-ból a negyede, 212/4= 53 g oxid keletkezik.

15.
víz: H₂O
1 mol víz tömege: 2*1+16=18 g
16 g oxigént tartalmaz, 16*100/18 = 88,89 %
2 g hidrogént tartalmaz, 2*100/18 = 11,11 %
3