Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Egy gyors segítség kéne kémiából!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
385
Rendezd a következő kémiai egyenleteket és jelöld mi oxidálódik illetve redukálódik.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Egy kis segítség az értéshez:
https://ehazi.hu/q/45653
https://ehazi.hu/q/42841

És a megoldás:

Mn(VII) redukálódik, Fe(II) oxidálódik
Pb(IV) redukálódik, oxalát oxidálódik
Cr(VII) redukálódik, jodid oxidálódik

MnO₄-+ 5 Fe2+ + 8 H+ = Mn2+ + 5 Fe3+ + 4 H₂O

PbO₂ + (COOH)₂ + 2 HNO₃ = Pb(NO₃)₂ + 2 CO₂ + 2 H₂O


K₂Cr₂O₇ + 6 KI + 7 H₂SO₄= Cr₂(SO₄)₃ + 3 I₂ + 4 K₂SO₄ + 7 H₂O

3