Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon nehéz kémia feladatot kaptunk. Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Kémia
426
Rendezd a következő kémiai egyenleteket és jelöld mi oxidálódik illetve redukálódik.
MnO4- + Fe2+ + H+ = Mn2+ + Fe3+ + H2O
PbO2 + (COOH)2 + HNO3 =Pb(NO3)2 +CO2 + H2O
K2Cr2O7 + KI + H2SO4 = Cr2(SO4)3 + I2 + K2SO4 + H2O

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A megértéshez első körben tanulmányozd át ezt a két feladatot és a megoldását:

https://ehazi.hu/q/45653
https://ehazi.hu/q/42841

A kérdésednek a megoldását pedig mindjárt megkeresem, és csatolom ide.

https://ehazi.hu/q/45788


Mn(VII) redukálódik, Fe(II) oxidálódik
Pb(IV) redukálódik, oxalát oxidálódik
Cr(VII) redukálódik, jodid oxidálódik

MnO₄-+ 5 Fe2+ + 8 H+ = Mn2+ + 5 Fe3+ + 4 H₂O

PbO₂ + (COOH)₂ + 2 HNO₃ = Pb(NO₃)₂ + 2 CO₂ + 2 H₂O

K₂Cr₂O₇ + 6 KI + 7 H₂SO₄= Cr₂(SO₄)₃ + 3 I₂ + 4 K₂SO₄ + 7 H₂O
Módosítva: 6 éve
2