Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 43 44 45

Főoldal » Középiskola » Fizika
1579
1.Nyilt pályán egyenletesen gyorsuló vonat 500 m-en 72 km/h sebességet ér el.Mekkora a gyorsulása? Mennyi ideig gyorsul?

2. Mekkora sebességgel haladt az a szán, amely vízszintes havon 50 m-es úton fékeződik le? A
szán és a hó között a súrlódási együttható 0,08.

3. Egy gépkocsi 90. k/h sebességről 8.m/s² lassulással fékez.Mennyi idő telik el a megállásig?
Mekkora a fékút?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. v=s/t. Ebből kiszámolod a t-t. A kiszámolt időt be helyettesited ide: s=0,5*a*t^2. Ebből pedig kiszámolod a gyorsulást.

2. https://ehazi.hu/q/10386/fizika-mekkora-sebesseggel-haladt-az-a-szan-amely-vizszintes-havon-50m-es-uton-fekezodott-le-a-szan-

3. v1=25m/s.
v2=0m/s
a=-8m/s^2
s=?
t=?
a=v1/t
s=0.5*a*t^2
0