Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek verseny

Főoldal » Középiskola » Matematika
745
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
x^2-4=(x+2)(x-2)
Törtel való osztás ugyanaz, mint a reciprokával való szorzás.  a/b = a / b[/gyok ], valamint [gyok]ab = a *[gyok]b[/gyok ]Ezért a kifejezés a következőképpen alakul:
 (x+2)(x-2) * x-2 / x+2  egyszerűsítve az eredmény |x-2|
0

Elirtam az egyik gyökjelet:  a/b = a / b  és  ab = a * b 
0