Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8.osztály felszín,térfogat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1337
Egy kocka egyik lapjának területe 5,76cm².Mekkora a térfogat és a felszíne?

Mekkora az 1cm,2cm és 5cm élű kockák felszínének aránya és térfogatának aránya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
0

1. feladat

T = a*a
5.76 = a²
a = 2.4

V = a³ = 13.824 cm³
A = 6*a*a = 6*T = 6*5,76 = 34.56 cm²
0