Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
920
Mekkora az 1 cm, 2cm és 5 cm élű kockák felszínének, térfogatának aránya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A kocka értékei:
A=(1*2+2*5+1*5)*2=34 cm²
V=1*2*5=10 cm³
Ezek számértékeinek aránya 10/34=5/17
0

Javítva:
1 cm élű kocka: V= 1 cm³ A=6 cm²
2 cm élű kocka: V= 8 cm³ A=24 cm²
5 cm élű kocka: V= 125 cm³ A=150 cm²
Arányok:
A---> 6:24:150
V---> 1:8:125
1