Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
471
(x+2)(x-3)=x-1
(2x-5)(3x+4)=6x-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha nem haragszol, akkor az első feladatot nem oldanám meg még egyszer. :)
https://ehazi.hu/q/16899/matematika-x-2x-3x-1

(2x-5)(3x+4)=6x-1 zárójeleket felbontom
6x²-15x+8x-20=6x-1 összevonok
6x²-7x-20=6x-1 0-ra rendezek (-6x+1)
6x²-13x-19=0
x₁₂=(13± 169-4*6*(-19) )/(2*6)
x₁₂=(13± 169-456 )/12
x₁₂=(13± 25 )/12
x₁=(13+5)/12=1,5
x₂=(13-5)/12=2/3
0