Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
554
(x+2)(x-3)=x-1
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(x+2)(x-3)=x-1 zárójelek felbontása
x²+2x-3x-6=x-1 összevonok
x²-x-6=x-1 0-ra rendezem (-x+1)
x²-2x-5=0
x₁₂=(2± 4-4*1*(-5) )/2
x₁₂=(2± 4+20 )/2
x₁=(2+2* 6 )/2=1+ 6 =~3,45
x₂=(2-2* 6 )/2=1- 6 =~-1,45
0