Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes egyenlet pont felismerés

445
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne ismertek e olyan programot ami képes lenne kép alapján: egyenes egyenleteket illeszteni, meredekséget számolni. Két egyenes közti távolságot is számoljon. Előre is köszönöm, 1-2 tizedes becslést én is tudok rá adni de ettől pontosabb kéne ha létezik, sajnos nem találtam angol megfelelőt az eljárásnak.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

5
Az a baj, hogy kissé lehetetlen dolog egy ábrára illeszteni, meg ábra alapján számolni, amikor nincsenek rajta tengelybeosztások se. Nem tudom, hogy honnan veszed az ábrákat, de mindenképpen célszerűbb a nyers adatokkal dolgozni, vagy ha tudsz, akkor a töréspontokat kijelölni az ábrán, és azokat táblázatba rendezni, és már mehet is gnuplotnak, matlabnak, originnek, excelnek, ami tetszik. Ha létezik is valami prgoram, az is így csinálná, hogy azonosítana benne pontokat, és utána azokkal az adatokkal dolgozna.
0

Így nézne ki a kép skálázva, letudok szedni pontokat de csak "tippelve" sajnos a feladat ettől pontosabbat vár el. Mondjuk 4.642-nél éppen mennyi a két egyenes távolsága, minimuma maximuma
0

0

Csatoltam képet.
0

nem tudom milyen programok állnak rendelkezésedre, de dxf-et biztos tudsz csinálni a képből, azt tudod importálni egy tetszőleges CAD programba (Inventor, AutoCAD,SolidWorks, SolidEdge, Creo, Catia, stb...). Ha megnyitottad a CAD programmal onnantól kezdve olyan pontosan tudsz mérni amilyen pontosan szeretnél, előtte csak be kell állítani a pontos képnagyítást.
0