Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mertan 8.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
509
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka esetén a lapátló hossza az oldalél `sqrt2`-szöröse, vagy fordítva az oldalél a lapátló `sqrt2`-ed része. Eszerint az oldalél:

`{6sqrt2}/sqrt2=6cm`

A kockának 12 oldaléle van, ezek hossza összesen:

`6*12=72cm`

A kocka lapjainak száma 6, egy lap területe `6*6=36cm^2`, a lapok területe összesen:

`6*36=216cm^2`

A c) kérdéshez csatoltam egy rajzot, azon pirossal és kékkel bejelöltem az A csúcsból a C’ csúcsba való eljutás két legrövidebb útvonalát, ezek: A−B−C’ vagy A−B’−C’. A rajz alapján ennek a hossza mindkét esetben:

`6+6sqrt2=6*(1+sqrt2)≈"14,49"cm`
0