Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítségkérés

Főoldal » Középiskola » Matematika
332
Egy labdarúgópálya 90 méter széles és 120 méter hosszú. Mekkora a legnagyobb távolság a pályán belül.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A labdarúgó pálya egy téglalap (bár a feladat nem jelenti ki, mi reméljük, hogy az), ezért a legnagyobb távolság a szemközti szögletek közt van.
A távolságot pedig Pitagorasz tétellel megkapjuk:

`c = \sqrt{a^2 + b^2} = \sqrt{120^2 + 90^2} = \sqrt{14400 + 8100} = \sqrt{22500} = \color{red}150 m`

Ellenőrzésként lásd az ábrán a GeoGebra számítását rózsaszín alapon.
Módosítva: 1 éve
0