Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1 éves kérdés, de még mindig nincs válasz

Főoldal » Középiskola » Fizika
457
https://ehazi.hu/q/74056/fizika-ket-kis-gomb-kozeppontjanak-tavolsaga-6-cm-a-gombokre-tolteseket-viszunk-ugy-hogy-az-egyik-go

Folyamatosan jönnek rá a megtekintések, mert rengeteg embernek kell a megoldás.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Ha megoldod, akkor ezt bejelölöm neked mint kész feladat.
0

`d=6cm=6*10^(-2) m`

`Q_1=4Q_2`

`F=40N`

`Q_1` ; `Q_2=`?

`F=k*(4Q_2*Q_2)/d^2`
`40=9*10^9*(4Q_2^2)/(6*10^(-2))^2`

Innen átrendezve:

`Q_2=2*10^(-6)` C `rarr`

`Q_1=4Q_2=4*2*10^(-6)=8*10^(-6)` C.

1