Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika - Házi feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
377
Sziasztok tudna nekem valaki ebben segíteni, mert nem értem. (Magyarázattal kérlek!)

Feladat: A 10m magas toronyból elhanyagolható kezdő sebességgel vízbe ugró versenyzőnek, mennyi idő áll rendelkezésére, hogy bemutassa a gyakorlatát. Mekkora sebességgel érkezik a vízbe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#kérleksegíts
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2

`s=10` `m`
`v_0=0` `m/s`
`a=g≈10` `m/(s^2)`

`v=sqrt(2as+(v_0)^2)`
`v=sqrt(2*10*10)=sqrt(200)≈14.14` `m/s`

`a=(v-v_0)/t`
`10=(sqrt(200))/t`
`10t=sqrt(200)`
`t=(sqrt(200))/10=sqrt(2)≈1.41` `s`
1