Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlagsebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
2111
A 10m magas toronyból elhanyagolható kezdősebességgel vízbe ugró versenyzőnek mennyi idő áll rendelkezésére, hogy a gyakorlatát bemutassa? mekkora sebességgel érkezik a vízbe? Mennyi volt az átlagsebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
s = v0*t + (g/2)*t²
10 = 0 + 5*t²
2 = t²
t = √2 másodperc alatt ér le, tehát annyi ideje van bemutatni a gyakorlatot.

v = g*t = 10*√2 = 14.1 m/s sebességel ér földet

átlagsebesség = s / t = (10 / √2) m/s
1