Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a valószínűsége a következő eseményeknek?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
363
Egy benzinkúton kifüggesztett felirat arra ösztönzi a vásárlókat, hogy ellenőrizzék az olajszintet, és azt állítja, hogy minden 4 autó közül egynél alacsony az olajszint. Ha ez igaz, akkor mi a valószínűsége a következő eseményeknek?

A. A következő négy autó közül egynek olajra van szüksége.

A valószínűség =
B. A következő 8 autó körül kettőnek alacsony az olajszintje.

A valószínűség =
C. A következő 40 autó közül 10-nek van szüksége olajra.

A valószínűség =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ez egy korábban megoldott feladat.

alacsony az olajszint: 1/3, jó az olajszint: 2/3
A. A következő négy autó közül egynek olajra van szüksége. Valószínűség = (4 alatt 1)*(1/3)*(2/3)³
B. A következő 8 autó körül kettőnek alacsony az olajszintje. Valószínűség = (8 alatt 2)*(1/3)²*(2/3)⁶
C. A következő 40 autó közül 10-nek van szüksége olajra. Valószínűség =(40 alatt 10)*(1/3)¹⁰*(2/3)³⁰

Binomiális eloszlás

schzol oldotta meg: https://ehazi.hu/q/109629/matematika-egy-benzinkuton-kifuggesztett-felirat-arra-osztonzi-a-vasarlokat-hogy-ellenorizzek-az-ola
Módosítva: 4 éve
0