Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy benzinkúton kifüggesztett felirat arra ösztönzi a vásárlókat, hogy ellenőrizzék az olajszintet

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
503
Egy benzinkúton kifüggesztett felirat arra ösztönzi a vásárlókat, hogy ellenőrizzék az olajszintet, és azt állítja, hogy minden 3 autó közül egynél alacsony az olajszint. Ha ez igaz, akkor mi a valószínűsége a következő eseményeknek?

A. A következő négy autó közül egynek olajra van szüksége. Valószínűség =
B. A következő 8 autó körül kettőnek alacsony az olajszintje. Valószínűség =
C. A következő 40 autó közül 10-nek van szüksége olajra. Valószínűség =
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, statisztika, Valószínűség, eloszlás, diszkrét
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
alacsony az olajszint: 1/3, jó az olajszint: 2/3
A. A következő négy autó közül egynek olajra van szüksége. Valószínűség = (4 alatt 1)*(1/3)*(2/3)³
B. A következő 8 autó körül kettőnek alacsony az olajszintje. Valószínűség = (8 alatt 2)*(1/3)²*(2/3)⁶
C. A következő 40 autó közül 10-nek van szüksége olajra. Valószínűség =(40 alatt 10)*(1/3)¹⁰*(2/3)³⁰

Binomiális eloszlás
0