Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
478
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
P(0;-7)

`f(x) = x-7cosx`

`m(x-x_0)=y-y_0`

`m*(x-0)=y-(-7)`

mx = y+7

I. y = mx-7

y = `f'(x_0)*(x-x_0)+f(x_0)`

`f'(x)` = `(x-7cosx)'` = 1+7sinx

`f'(x_0)` = `1+7*sin0` = 1

`y = 1*(x-0)+(-7)`

II. y = x-7


A keresett egyenlet: y = x-7
0