Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos valaki magyarazza el hogy kell megoldani

Főoldal » Középiskola » Matematika
1654
Egy település lakossága 2000-ben 9800 fő volt. A következő 10 évben évről évre 3 %-kal csökkent a lakosok száma. Hányan éltek a településen 2010-ben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#kamatoskamat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 9800

q = 1.03

`a_(11)` = `a_1*q^(10)` = `9800*1.03^(10)` = 13 170 fő lett a lakosság 2010-ben.
1