Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Help in kamat

Főoldal » Középiskola » Matematika
659
Az idő múlásával az amortizáció miatt egy használati tárgy veszíthet az értékéből. Egy jó mi- nőségű nyomdagép értéke minden évben 9%-ával csökken. Ha eredetileg másfél millió forintért vette a cég, akkor mennyit fog érni 6 év múlva?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#kamatoskamat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 1 500 000

q = `1-9/100` = 0,91

`a_7` = `a_1*q^6` = `1500000*0.91^6` = 851 804 Ft-ot fog érni 6 év múlva.
1