Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni megoldani

Főoldal » Középiskola » Matematika
464
Szeged lakossága 1960-ban 118 ezer fő volt, 1990-ben pedig 170 ezer. Feltételezzük, hogy évről évre azonos arányban nőtt a lakosok száma. Hány %-kal nőtt évente Szeged lakossága 30 év alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#kamatoskamat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1990-1960= 30 ennyi év telt el
170.000-118.000= 52.000 ennyivel nőtt a lakosság száma
52.000: 30 = 1.733,3 évente átlagosan ennyivel nőtt a lakosság száma
most számoljuk ki a százalékot:
(alap) a: 118.000+1.733=119.733
(százalék láp) p:?
(eredmény) e: 118.000
------------------------
p= 118.000
-------------- X 100 = 101,4
119.733

válasz: 1,4 százalékkal nőtt évente szeged lakossága 30 év alatt
1