Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pls help aki tud

Főoldal » Középiskola » Matematika
945
Évi hány %-os növekedés mellett gyarapodik egy város 20 000 fős lakosága 8 év alatt 83 000 főre?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#kamatoskamat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 20000

`a_9` = `a_1*q^8` = 83000

`q^8` = `a_9/a_1` = `83000/20000` = 4,15

q = `root(8)(4.15)` = 1,19

q = `1+x/100`

x = `(q-1)*100` = `(1.19-1)*100` = 19 %-kal nő évente a lakosság.
0