Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
Határozd meg az x²+1/ײ értékét
Ha x+1/x=7
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x+1/x` = 7

négyzetreemeljük

`(x+1/x)^2` = `x^2+2*x*1/x+(1/x)^2` = `x^2+1/x^2+2` = `7^2` /-2

`x^2+1/x^2` = 49-2 = 47
Módosítva: 4 éve
1