Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SI alapegységek

Főoldal » Középiskola » Kémia
511
SI alapegységekben kifejezve, mi a pascal
(Pa), atmoszféra (atm) és torr (Torr)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 Pa = 1 `N/m^2`

1 atm = 101 325 Pa

1 torr = 133,32 Pa

A torr-t nem kell megjegyezni, onnan tudod kiszámolni, hogy 760 Hgmm a légköri nyomás (A torr ugyanaz mint a Hgmm, Torricellivel össze lehet kötni).

1 torr tehát `101325/760` = 133,32 Pa
1