Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oxigén moláris térfogata

Főoldal » Középiskola » Kémia
584
Mekkora lenne az oxigén moláris térfogata
298 K hőmérsékleten és 100 kPa nyomáson, ha
tökéletes gázként viselkedne? A gázállandó,
R = 8,314 J/(mol K)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

V(m)(oxigén)=(R×T)/p=(8,314×298)/100.000= 2477,572/100.000= 0,0247757 m³/mol = 24,776 dm³/ mol lesz az oxigén moláris térfogata 25 Celsius-fokon (körülbelül)! :)
1