Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oxigén moláris térfogata

Főoldal » Középiskola » Kémia
587
0,26 g oxigént fejlesztettünk kálium permanganát hevítésével. Az adott
hőmérsékleten és nyomáson az oxigén térfogata
166 cm3
lett. Mekkora az oxigén moláris
térfogata az adott körülmények között?
Mr(O2)=32,00
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

V(m)=R×T/p képlettel számolható ki a moláris térfogata egy gáznak.
n(oxigén)=0,26 g/32 g/mol= 0,008125 mol , V=166 cm³ , akkor V(m)=0,166 dm3/0,008125 mol= 20,4308 dm3/mol lesz szerintem az oxigén moláris térfogata! :)
Módosítva: 4 éve
1