Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kitermelési százalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
1753
5,15 g timsó, réz-szulfát és homok keveréke 2,12 g homokot és réz-szulfátot tartalmazott. 1,51 g tiszta timsót sikerült összegyűjteni. Mekkora volt a kitermelési százalék? (Azaz a gyakorlati és az elméleti mennyiség százalékos aránya.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A timsó elméleti mennyisége: 5,15-2,12 = 3,03 g.

A gyakorlatit tudjuk, akkor a kitermelés:

x% = `("gyakorlati")/("elméleti")*100` = `1.51/3.03*100` = 49,83 %-os a kitermelés.
1