Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
410
Valaki megtudná oldani ezt a 2 feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
7 megoldása:

Figyelmbe véve, hogy a `*`-al jelölt számhalmazok nem tartalmazzák a zérus elemet.
`A={1, 2, 3}`
`B={-3, -2, -1, 0, 1, 2, 3}`
`C={-2, -1, 1, 2}`
`D={-5, -4, -3, 3, 4, 5}`

8/a megoldása:

`sqrt(2)-1+abs(2-sqrt(2))=sqrt(2)-1+2-sqrt(2)=1`

8/b megoldása:

`abs(sqrt(7)-2)-abs(1,7-sqrt(3))+(sqrt(3)-sqrt(7))=`
`=sqrt(7)-2-sqrt(3)+1,7+sqrt(3)-sqrt(7)=-0,3`

8/c megoldása:

`abs(1-0,3)-abs(1-sqrt(2))-abs(2-sqrt(2))=`
`(1-0,3)-(sqrt(2)-1)-(2-sqrt(2))=1-0,3-sqrt(2)+1-2+sqrt(2)=-0,3`

megjegyzés: én a több évtizedes gyakorlatom során nem
találkoztam a 0,(3) jelöléssel, ezért 0,3-al számoltam.


8/d megoldása:

`=abs(2-sqrt(5))+abs(sqrt(5)-3)+abs(5-sqrt(5))+abs(sqrt(5)+3)=`
`=(sqrt(5)-2)+(3-sqrt(5))+(5-sqrt(5))+(sqrt(5)+3)=9`

Módosítva: 4 éve
0