Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
381
a=13,16 b=20,16 c=?
alfa szög=30fok béta szög=50fok gamma szög= 180-(alfa szög + béta szög)= 100 fok
c/13,16 = sin100/sin30 >>>> c=25,92
ez miért nem jön ki cos tétellel? Vagy kijön csak én csinálok valamit rosszul?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
gyökvonás lemaradt.. 5iq
0

Ennyi adat nem lehet megadva, elég lenne két oldal és egy szög vagy egy oldal és két szög. Egyébként a szinusztétellel leellenőrizheted, hogy jól vannak e az adatok megadva:

`sinalpha/sinbeta` = `a/b`

`(sin 30)/(sin50)` = `13.16/20.16`

0,652 = 0,652 ez rendben van, akkor ki kell, hogy jöjjön

Ha mindenképp a koszinusztételt szeretnéd, akkor

c = `root()(a^2+b^2-2abcosgamma)` = `root()(13.16^2+20.16^2-2*13.16*20.16*cos100)` = 25,92

Ellenőrizhetjük szinusztétellel:

`25.92/13.16` = `(sin100)/(sin30)`

1,97 = 1,97

Kijön az, valahol elszámolod.
1