Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, tudnátok segíteni ennek a feladatnak a megoldásában?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1430
"Hány olyan hatjegyű szám van, a) amelyben van "0" számjegy?
b) amiben nincs 3-as?
c) ami osztható 5-tel?"
Nagyon szépen köszönöm előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 90000 db hatjegyű szám van, ezek között 9*8*7*6*5*4=60480 db-ban nincs nullás számjegy. Ezért 90000-60480=29520 db hatjegyű szám van amelyben van legalább 1 db nulla.
b) 8*8*7*6*5*4=53760 nincs hármas
c) 9*8*7*6*5=15120 db nullára végződő és 8*8*7*6*5=13440 db 5-re végződő van. Ezért 28560 db 5-tel osztható van
1