Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika házifeladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
450
Sziasztok, ebben kellene segíteni:
Át kell írni a következő végtelen szakaszos törtet közönséges törtté!:
0,6666....
1,5252....
4,1611616...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
0,6666.... = `2/3`

1,5252....= `151/99`

4,161616... = `412/99`
0

0,66666 = x /*10

6,66666 = 10x

10x-x = 9x = 6,66666 - 0,666666 = 6

x = `6/9` = `2/3`


1,5252 = y /*100

152,52 = 100y

100y-y = 99y = 152,52-1,52 = 151

y = `151/99`


4,1616 = z /*100

416,16 = 100z

100z-z = 99z = 416,16-4,16 = 412

z = `412/99`
1