Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fajlagos ellenállás?

Főoldal » Középiskola » Fizika
677
200 m hosszú, 1,25 mm2 keresztmetszetű alumíniumhuzalból ellenállást késztünk és 45 V-os áramforrásra kapcsoljuk. Mekkora erősségű áram folyik át rajta? (P= 0,027 omega X mm2 osztva m )
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`rho` = 0,027 `(Omega*mm^2)/m`

l = 200 m

A = 1,25 `mm^2`

R = `rho*l/A` = `0.027*200/1.25` = 4,32 `Omega`

I = `U/R` = `45/4.32` = `10.41dot(6)` A
0