Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
454
Sziasztok nagyon fontos lenne ez a két feladat megoldása!
Előre is köszönöm ha valaki segítene bennük!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, = `(2*5)^4` = `10^4` = 10000

b, 8000

c, `5000^4` = `(5*1000)^4` = `5^4*1000^4` = `3 125*1 000 000 000 000` = 3 125 000 000 000 000

d, `400^3` = `4^3*100^3` = `64*1000000` = 64 000 000

e, `30^4` = `(3*10)^4` = `3^4*10^4` = `81*10000` = 810 000

f, `5^3*4^3` = `(5*4)^3` = `20^3` = `(2*10)^3` =`2^3*10^3` = 8 000

g, `2^5*10^5` = `32* 10000` = 320 000

h, `125^4*8^4` = `(125*8)^4` = `1000^4` = `(10^3)^4` = `10^(12)` = 1 000 000 000 000



a,

4 9 2
3 5 7
8 1 6

b,

16 512 4
8 32 128
256 2 64
0