Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irodalom

243
Sürgősen kellene a 8.osztalyos munkafuzet 9.oldal 2 feladata az a Es a b is Koszi elore is!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Szia !
1 Magyarország Címere A Szent Korona:
Szent Korona a magyar alkotmányosság és államiság, a magyar függetlenség jelképe. Magyarországon a királyok nem készítettek trónra lépésükkor új koronát, minden királyunkat ugyanazzal a koronával koronázták meg.
Az Árpád Sávok:
A hét törzs egyesülését jelképezi. Sok helyen olvasható hétszer tagolt Árpád Sávok. Akkor miért van nyolc sáv? A válasz egyszerű. A tagolást a piros és az ezüst mezők közötti vágások jelentik. Azt a hét vágást, amit a hét vezér tett a vérszerződéskor.
A kettős kereszt, koronával és hármas halommal:
A kettős keresztet (átvett elem) a magyar címertan Bizáncból eredezteti. Vannak, akik a rovásírás „egy” szavának feleltetik meg. Mindkettő igaz! A Magyarok egyesített nép, a kettős kereszt megjelenésekkor minden bizonnyal fontos volt a vallásosság terjesztése. Ez a szimbólum felelt meg legjobban a királyoknak erre a célra, hisz az isten már a rovássírásban is jelen volt a kettős kereszt révén. Tehát az írástudó magyar pogányok között ez a szimbólum meggyőzően hatott a kereszténnyé váláshoz. Először a magyar címerben a kettős kereszt hármas halom nélkül jelent meg. De ez valószínűleg nem felelhetett meg a magyar kívánalmaknak és előbújt a magyarosítási vágy, így a FÖLD ősi szimbólumát használva a kettős kereszt kapott egy ALAPOT. A Magyar Címert képírásnak tekintve a jobb oldali címer mező EGY VALLÁSOS KIRÁLYSÁGOT jelöl.

2 Gólya gólya: A tavasszal Európába érkező költöző madár a hosszú élet szimbóluma. A mondák szerint rendkívül sokáig él. A néphit szerint ismeri az élet forrását, onnan hozza a gyermekeket, ill. a lelküket. A teremtés vizeihez kapcsolódik; a gyerekeket a halászó gólya találja meg a Földanya méhéhez tartozó teremtő vizekben (→víz). A születés és az újjászületés jelképe, mivel vándormadár, s visszatérte egybeesik a természet újjászületésével.

3
4
5 lóhere szerencsét jelent
6 galamb olajággal a csőrében Olajágat az engedékenység gesztusaként, vagy a béke szimbólumaként adnak át – gyakran ilyen célzás nélkül is – Görögországban a vendégeknek és a barátoknak, a hétköznapi életben. A legtöbb országban ma is a béke szimbóluma.
A Bibliában az Özönvíz elmúltát jelzi a Noéhoz a bárkába visszatérő, csőrében olajágat hozó galamb. Ez a megbékélés jelképe Isten és ember között, valamint az élet újjászületésének jele a Földön.
Az áldozás szimbóluma is, hiszen Jézus az utolsó éjszakáját az Olajfák hegyén töltötte imádkozással.
A szeretet szimbóluma is, mert Jézus olajfából készült kereszten adta át életét.
A béke egyik közismert jelképe a Picasso alkotta „Békegalamb”.

UGAR SZÓ JELENTÉSE a vetetlenül hagyott szántóföldet jelenti, mert… –  –  A „magyar Ugar” a szántóföldet felverő gazt, gyomot jelenti, mert…
ugarról: „Az ugar az egy évre pihentetés céljából vetetlenül hagyott szántóföld. Szemben a parlaggal, az ugar mindig talajművelés (szántás) és időszaki legeltetés mellett pihentetett földet jelent. Trágyázást egyáltalán nem vagy csak kismértékben igényel, tehát ugyanazon a területen az évről évre történő gabonatermesztés csak a talaj időszaki és rendszeres pihentetésével folytatható. Magyarországon a paraszti gazdaságokban a 14. században vált általánossá az ugarhagyás, s egészen a 19. század derekáig általános maradt országszerte. Némely elmaradottabb vidéken még a 20. században is fellelhető. Az ugarnak két változata ismeretes: a fekete (vagyis vetetlen) ugar és az ebből kialakult zöld ugar. Ugarnak nevezik helyenként a pihenő szántóföldet felverő gazt, gyomot is.”
0