Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika-kör egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
419
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
A 3715/c megoldása a képen.
Mivel csak egy közös pont van, az egyenes a kör érintője.
Érthető?
Módosítva: 4 éve
0

Szia!

3695. feladat: a; részének megoldása: O (1/2; (-5/2)) a kör középpontja, a sugara r=(gyök alatt 26)/2 lesz, így a keresett egyenlet (x-1/2)² + (y+5/2)²= 13/2 ;
3697. feladat: a; rész megoldása: A középpont az origó O (0;0) és a sugár: r=(négyzetgyök alatt 30);
a b; rész megoldása pedig: átrendezve az egyenletet x² + (y-3)²=12 miatt O(0;3) a körközéppont, a sugár pedig r=(négyzetgyök alatt 12)=2×(négyzetgyök alatt a 3) ! :)

Holnap majd elküldöm a levezetéseket is (ha szeretnéd), beszkennelve! :)
0

Csatoltam képet.
0