Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS MATEK SZAMTANI SOROZAT

Főoldal » Középiskola » Matematika
1660
Egy szamtani sorozat elso harom tagjanak osszege 12, a harmadik negyedik es otodik osszege 30.Melyik ez a sorozat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel három tagról van szó, a második elemmel érdemes felírni mindent:
a2-d + a2 + a2+d = 12 , ebből: a második elem (a2) = 4.
4+d+ 4+2d + 4+3d = 30, ebből d=3. Tehát az 1, 4, 7, 10, 13 sorozatról van szó.
0