Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
403
Valaki tudna segíteni ? Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. `(x+3)/(y+3)=1/2`

II. `(x-1)/y` = `1/3`

I. 2(x+3) = y+3

II. y = 3(x-1)

I. 2(x+3) = 3(x-1)+3

2x+6 = 3x-3+3

2x+6 = 3x

x = 6

II. y = 3(6-1) = 15

A keresett tört: `6/15`
0