Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat I.

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Sziasztok ! Valaki tudna segíteni ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
110,

I. `((x+2)*(y+5))/2` = `(xy)/2+51`

II. `((x-2)*(y-2))/2` = `(xy)/2-32`

I. `(cancel(xy)+2y+5x+10)/2=(cancel(xy))/2+51`

II. `(cancel(xy)-2x-2y+4)/2` = `(cancel(xy))/2-32`

I. 2y+5x+10 = 102

II. -2x-2y+4 = -64

I. + II.: 3x+14 = 38

3x = 24

x = 8

I. `2y+5*8+10 = 102`

2y = 52

y = 26

A háromszög befogói 8 és 26 cm.
0