Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
565
Egy hegycsúcs 960 méteres tétje egy falucskábol 21°-os emelkedési szögben látszik. Milyen messze van a hegy csúcsa a falutól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Ez megint egy derékszögű háromszög lesz és egy szögfüggvényt kell alkalmazzunk megint!
És megint a szinuszt kell használjuk: sin alfa= (szöggel szemközti befogó/átfogó)=(960/x) és sin (21 fok)=(960/x), ebből 0,3584=(960/x), tehát 0,3584×x=960, ezért : x=(960/0,3584)= 2678,81 m, ennyi a keresett távolság! :)
0